Shopify Editions léto 2023: Vše, co potřebujete vědět

Pokud nežijete v jeskyni mimo Ecommerce svět, určitě jste slyšeli o nejnovějších vydáních Shopify, kde se chlubily více než 100 aktualizacemi a novými funkcemi (dokonce jsem vás o tom škádlil ve svém týdenním zpravodaji).

Pokud je chcete prozkoumat sami, můžete se nyní podívat na skvělou vstupní stránku Shopify vytvořenou pro nás všechny:

Pokud nechcete strávit další 2 hodiny jeho procházením, přečtěte si tuto krátkou prezentaci o nejdůležitějších verzích a o tom, proč byste se o ně měli zajímat. Aby to bylo ještě jednodušší, rozdělil jsem novinky do kategorií, takže se můžete rychle posouvat dolů a najít to, co vás zajímá:

  • Věk AI
  • B2B je opět cool
  • Pro uživatele Pro
  • Nejlepší pokladna na světě
  • Nativní aplikace Shopify
  • Témata a přizpůsobení
  • Admin na steroidech
  • Lepší logistika
  • Marketingové nástroje
  • Shopify Fintech
  • Pro šprty... ehm... myslím, vývojáře

 


 

The Age of AI

Věříme, že podnikatelé jsou hrdinové. A každý hrdina potřebuje parťáka.
-- CEO Shopify, Tobias Lütke

Sidekick přichází na začátku srpna. Pokud chcete získat přístup v raném stádiu, můžete vyplnit tento formulář. Tato nová řešení poháněná umělou inteligencí vám umožní provádět veškeré úkony na Shopify rychleji, přímo komunikací s chatbotem podobným chatGPT. Některé příklady toho, co s ním můžete dělat:

  • Vytvářet slevy a akce v celém svém obchodě
  • Přizpůsobit a přidávat více obsahu do své šablony
  • Analyzovat data a analýzy svého obchodu k zodpovězení jakýchkoli otázek týkajících se vašeho podnikání
  • Poskytovat podporu na základě všech informací v centru pomoci a dokumentaci Shopify

Kromě tohoto úžasného řešení musíme zmínit celkovou iniciativu umělé inteligence nazvanou Shopify Magic, do kterého Sidekick spadá. I když již byla oznámena a uvolněna nějakou dobu, měli byste vědět o jejích skvělých schopnostech:

  • Vytváření obsahu na delší dobu
  • Generování textů přímo do online obchodu
  • Shopify Email na nové úrovni s e-mailovými předměty generovanými umělou inteligencí, texty e-mailů a optimalizovanými časy odesílání. K tomu jsou nové vlastní e-mailové šablony a cenová nabídka pro vysoký objem.
  • Generování FAQ a vyhledávání s využitím umělé inteligence: Shopify Inbox právě dostal mnohem pokročilejší verzi.
  • Kolik času trávíte čtením recenzí aplikací? Nyní můžete na základě shrnutí recenzí aplikací od umělé inteligence udělat informovaný výběr aplikace s mnohem menším úsilím.

 
Shrnutí recenzí aplikace Translate & Adapt poháněné umělou inteligencí

 

B2B je zase cool

Shopify věnuje MNOHO investic svým B2B schopnostem. Za to děkujeme bohům e-commerce! Vidíme, že stále více maloobchodníků má zájem o jednoduchá řešení, která fungují jak pro DTC (direct-to-consumer), tak pro B2B. Zde jsou některé z nejcennějších nových funkcí:

Pokud jste dříve potřebovali hodně vlastního vývoje nebo třetí stranu aplikace k řízení svého velkoobchodního podnikání, nyní, když se Shopify B2B dramaticky zlepšuje, můžete o tom dvakrát přemýšlet. Všimněte si, že všechny tyto funkce jsou exkluzivní pro Shopify Plus.

 

Pro uživatele

Pokud hrajete v první lize, budete se o tyto aktualizace velmi starat. Možná ještě nejste úplně připraveni na Shopify Plus, ale využíváte plán Advanced na maximum jeho schopností. Udělali jste spoustu zakázkové práce, abyste přizpůsobili uživatelské prostředí a interní procesy vašim potřebám. Nyní si můžete odpočinout ještě více, protože rozhraní Admin API Shopify zdvojnásobilo svůj limit sazby pro tarif Shopify Advanced.

Nyní, když můžete snadno udržovat svůj backendový kód, můžete si přát něco navíc, co vám usnadní život: co kdyby administrace Shopify byla zcela flexibilní pro mé konkrétní potřeby? To je nyní možné (brzy – časný přístup) s rozšířeními uživatelského rozhraní pro správu. Budete moci vkládat aplikace přímo do řídicích panelů vašeho obchodu a pracovat s nimi, aniž byste museli opustit své řídicí centrum. Je to příležitost nejen pro vývojáře aplikací, ale také pro velké podniky, které jsou schopny vytvářet vlastní aplikace, aby vyhovovaly jejich potřebám personalizace.

Kromě všech těchto pro-funkcionalit si nemyslete, že Shopify zanedbalo své POS. Přichází řada nových funkcí:

 

 Nejlepší pokladna na světě

Shopify již nějakou dobu hrdě oznamuje, že má skutečně nejlepší konvertující pokladnu na světě:

Nebudovat na platformě Shopify je nyní konkurenční nevýhodou. -- Prezident Shopify, Harley Finkelstein

Dokonce jsme o tom mluvili o jednom z nejnovějších AMA s Harveym na Twitter Spaces:

https://twitter.com/spacesdashboard/status/1684671966001741824

Jelikož pokladna je korunovaným klenotem Shopify, je přirozené, že některé z nejvýraznějších pokroků a aktualizací byly provedeny v této oblasti. Byly provedeny tři hlavní kategorie vylepšení: Přizpůsobení, Konverze a Funkčnost. Všimněte si, že většina z těchto vylepšení je dostupná pouze pro Shopify Plus.

I. Přizpůsobení

II. Konverze

III. Funkčnost

 

Nativní aplikace Shopify

Více aplikací vytvořených Shopify znamená několik věcí: více obchodníků může získat přístup k novým funkcím, aniž by museli platit za další aplikaci; vývojáři aplikací musí zintenzivnit svou hru, aby zůstali relevantní; a nové možnosti otevřené všem v ekosystému. Pojďme si projít ty nejdůležitější novinky:

 

 Témata a přizpůsobení

Od aktualizace na Online Store 2.0 nedošlo k tak obrovské revoluci. Nyní, když máme sekce všude a můžeme si obchody přizpůsobit s mnohem menším množstvím kódování než v minulosti, Shopify nás překvapilo dalším skokem stejným směrem. V minulosti někteří považovali Wix a Squarespace za konkurenční výhodu oproti návrhovým nástrojům Shopify, ale to nyní úplně končí:

 

Admin na steroidech

Tvůj obchodní přehled je mnohem víc než jen hezký obličej. I když tu je nové krásné uživatelské rozhraní, Shopify spustil také řadu nových funkcionalit:

 

Lepší logistika

Provozování e-commerce podniku neznamená pouze mít pěkný obchod s cool produkty. Velká část spočívá v řízení skladu, expedici produktů a řešení vrácení zboží. Shopify není pouze tvůrce webových stránek. Je to plnohodnotné řešení, které pomáhá celkovému rozvoji vašeho online obchodu. Naprosto ukázali, že to vědí a starají se o váš brand, s veškerými vylepšeními přidanými v oblasti logistiky:

 

Marketingové nástroje

Od té doby, co náklady na získání zákazníka začaly exponenciálně růst (což je také ovlivněno novými zásadami ochrany osobních údajů, které ztěžují zaměření správného publika), Shopify přemýšlí mimo obvyklé rámce, aby vám usnadnil dosažení vašich budoucích zákazníků. Jak to dělají? Podívejte se:

 

Shopify Fintech

I když Shopify není v bankovním odvětví, angažuje se v posilování podnikatelů. Proto nemohou jen tak přihlížet, jakýkoli podnik ztroskotá kvůli nedostatku příležitostí. Možná jste již slyšeli o Shopify Capital, který pomáhá financovat začínající e-commerce projekty. Shopify se zavázal poskytnout všechny nástroje, které potřebujete k postupu vpřed, a proto vám nadále přináší více pozitivních zpráv:

  • Shopify Credit je nová kreditní karta, kterou můžete použít k posílení svého podnikání (k dispozici pro vybrané podniky ve Spojených státech)
  • Pokud váš obchod nabízí produkty s obsahem CBD, tabák, sexuální wellness nebo farmaceutické výrobky, můžete nyní být oprávněni k používání Shopify Payments (zde na seznamu čekání)

 

Pro šprty... ehm... myslím, vývojáře

Je tu prostě příliš mnoho důvodů k nadšení. Pokud chcete slyšet první reakce na tyto aktualizace od vývojáře Shopify, podívejte se na Twitter Spaces, který organizuje Youness Idbakkasse.

Hlavní body pro šprty:

 

Závěrem

Před věkem (aspoň to tak připadá), když jsem přemýšlel o napsání tohoto hloubkového článku o všech aktualizacích Shopify Editions, byl jsem přesvědčen, že budu schopen pokrýt všechno. Uff, jak jsem byl (jsem) naivní. Představil jsem vám ty nejlepší věci z mého pohledu, a nějak mám pocit, že se teprve trochu dotýkám povrchu toho, co všechny tyto novinky ve skutečnosti znamenají pro celý ekosystém e-commerce.

Hlavní ponaučení z dalších edic Shopify je jednoduché: Nikdo nemůže soutěžit s úrovní inovací Shopify v obchodním světě. Mohl byste mě klidně citovat na tomto, pokud chcete! Proto nadále doporučuji jak velkým, tak malým podnikům přestoupit na Shopify, pokud nechtějí nadále investovat hromady peněz do toho, aby zůstávali pozadu za vývojem.

Pokud to nechcete, je to jednoduché. Založte svůj obchod ještě dnes! Nebo si dokonce rezervujte bezplatný hovor se mnou, a rád se s vámi poradím ohledně vašich potřeb.

Pojďme začít

Naším cílem je vybudovat silnou a trvalou spolupráci.
David
Robin
João
Eva