Shopify Email přichází. Až do října 2020 zdarma! Úplně.

Od nastavitelných šablon až po sledování. Služba Shopify Email Vám poskytne jednoduchý nástroj k budování trvalých vztahů s Vašimi zákazníky. Navíc bez zkušeností v marketingu a designu. A Vy budete vypadat jako profík.

Role emailu, jakožto přímého komunikačního prostředku s Vašimi zákazníky nebyla nikdy důležitější. A v tomto období nejistoty je email marketing doslova záchranou pro nejeden podnik. Všichni potřebujeme, hlavně nyní, budovat a udržovat vztah se svými zákazníky. Právě proto Shopify přichází se Shopify Emailem pro všechny obchodníky zdarma až do října 2020.

Email a Váš e-shop jsou jediné dva kanály, skrze které plně ovládáte budování vztahu s Vašimi zákazníky. Nyní oba kanály mohou pracovat ve vzájemné harmonii. Shopify Email je součástí Vašeho Shopify adminu a funguje tak vlastně jako rozšíření Vašeho e-shopu.

Právě nyní je důležité proaktivní sdílení aktualizací a změn a tím pomoci ujistit Vaše zákazníky a udržet tak vztah, na kterém jste tak dlouho pracovali. 

Ještě Shopify nemáte?

Zacilte na konkrétní skupiny zákazníků konkrétním obsahem

Získávání zákazníků není snadné. Jakmile získáte jejich zájem, udržet si je je další nekončící výzvou. Email marketing Vám pomůže nejen se zvýšením nových prodejů, ale také s kultivací vztahů s Vašimi současnými zákazníky. A podpoří také opakovaný prodej. Navíc je to kanál, který nepodléhá rozmarům jiné platformy. A proč je oblíbený mezi uživateli Shopify?:

  • Vaši zákazníci budou číst přesně ty emaily, které potřebují. Shopify Email umožňuje rozdělit Váš seznam emailů. Díky tomu tak vytvoříte kampaně na míru pro konkrétní skupiny zákazníků. Vyplatí se to. 56% zákazníků potvrzuje, že otevře aspoň polovinu emailů, které obdrží, což je úroveň interakce, která je pro email jedinečná.
  • Zákazníci rádi dostávají relevantní emaily. Email dokáže soustavně zajišťovat návratnost investic. 59% zákazníků preferuje email před jakýmkoliv jiným kanálem. A většina nakupujících oceňuje nabídku slev a nových produktů prostřednictvím jejich emailu.
  • Email je kanál, který máte pod kontrolou. Váš seznam e-mailů není vystaven žádným neočekávaným změnám z vnějšku. A v nejistých časech je e-mail bezpečným způsobem, jak oslovit zákazníky přímo, i když Vás nemohou fyzicky navštívit.

Vytvořit kampaň je úžasně jednoduché

Shopify Email je tvořen tak, že nepotřebujete marketingové ani designerské znalosti. Chytré šablony dokáží automaticky stáhnout Vaše logo, barvy a produkty přímo z e-shopu. Designem tedy nebudete ztrácet čas. Šablony to udělají za Vás.

Navíc si šablony můžete sami upravit. Přednastavené segmenty umožňují snadnou úpravu. Můžete snadno změnit text, tlačítka, obrázky i další vlastnosti, a tím si ji nastavíte k obrazu svému. Kampaň, kterou tvoříte, se navíc automaticky ukládá, takže se k ní můžete kdykoli vrátit.

Odesílejte bez obav

Se Shopify Emailem zasíláte kampaně přímo prostřednictvím své domény. Tím velmi podpoříte svou značku a pravděpodobně se vyhnete spamovým filtrům.

Můžete odesílat až pět emailových kampaní týdně až 20 000 odběratelů najednou. Pokud máte odběratelů více, můžete vytvořit zákaznické skupiny a posílat tak každé skupině jinou kampaň. Tím zajistíte, že se správný email dostane vždy k té správné osobě. Anebo si jen rozdělíte svůj seznam na několik menších skupin.

Před samotným odesláním samozřejmě uvidíte, jak přesně Vaši kampaň uvidí zákazníci v jejich emailových schránkách.

Vylepšujte kampaně na základě analýzy

Vaše kampaně budete odesílat a sledovat ze stejného místa, kde spravujete své produkty, zákazníky a jiné marketingové kampaně. Díky analytickým prostředkům získáte přehled o tom, jak si Vaše kampaně vedou, takže je budete moci časem vylepšovat.

A cena?

Shopify Email bude až do října 2020 úplně zdarma. Poté budete mít možnost zasílat zdarma 2500 emailů měsíčně. Pokud tento počet překročíte, cena, kterou zaplatíte bude 1 USD za každých 1000 odeslaných emailů

Už nyní jsou v plánu další vylepšení.

Díky zrychlenému zavádění Shopify Emailu pro všechny, Shopify usilovně pracuje na přidání nových nástrojů, díky které bude služba ještě efektivnější. Brzy přibude možnost naplánovat odesílání emailů, víceúčelové vestavěné šablony a nastavení, které Vaše kampaně ještě zrychlí.

A co nějaké nevýhody?

Samozřejmě, že nic není bez chyby a vždy se najde něco, co může být lepší. Shopify Email, jakkoli robustním řešením je, má (zatím) i své mouchy. Prozatím chybí pokročilé automatické funkce jako například uvítací série do newsletterů, narozeninové kampaně, nebo upozornění na zboží v košíku.

Pokud hledáte službu, která je robustnější a pokročilejší, mrkněte na Klaviyo. Je to velmi propracovaná služba, která je zatím nejlepším řešením pro email marketing na Shopify. Jednoduše se integruje a je specializovaná čistě na email marketing pro e-commerce.

Chci vyzkoušet Klaviyo 


Shopify Email najdete ve Vašem Shopify adminu v sekci Marketing. Se Shopify Emailem dostupným na stejném místě, jako je Váš byznys, budete mít více času soustředit se na to, na čem nejvíce záleží - na Vaše zákazníky. 


Rádi byste se na něco zeptali? Přidejte ke článku komentář, nebo nás kontaktujte.

Pojďme začít

Naším cílem je vybudovat silnou a trvalou spolupráci.
David
Robin
João
Eva