Shopify Reunite 2020

Stmelení podnikatelské komunity na Shopify je nyní důležitější, než kdy předtím. Táhneme za jeden provaz a sledujeme společný cíl - zlepšování e-komerce pro všechny bez ohledu na to, jak se svět okolo mění.

 

V souvislosti s touto vizí Shopify odvysílalo 20. 5. 2020 Reunite - první vysílání pro majitelé obchodů na Shopify. Skvělá příležitost k setkání komunit z různých okruhů a představení novinek, vylepšení a poskytnutí vhledu do budoucnosti e-komerce.

 

Celý záznam Reunite můžete sledovat na tomto videu:

Ale pokud raději čtete, připravili jsme pro Vás shrnutí klíčových bodů. Je toho opravdu dost, nenechte se zahltit a vyberte si, která oblast Vás zajímá. Některá spuštění jsou zcela nová, jiná jsou vylepšení stávajících verzí už existujících služeb. Pro snadnější orientaci jsme ke každému bodu přidali vlaječky. Snadno tak uvidíte, které body se týkají českého a slovenského trhu. 

  1. Finanční produkty
  2. E-shop
  3. Omnichannel a marketing
  4. Back office
  5. Doprava
  6. Výkon

#1 Finanční produkty

Shopify Balance: 🇺🇸

Velkou částí online podnikání tvoří bankovní a finanční produkty. Dnešní bankovní produkty nejsou zrovna šité na míru nezávislým podnikatelům. Shopify reaguje na tento fakt tím, že svým obchodníkům dává do rukou vlastní nástroj vyvinutý speciálně pro podnikatele.

 

Shopify Capital 🇺🇸 🇬🇧 🇨🇦

Program, který pomáhá malým podnikatelům dosáhnout snadnějšího financování. Ačkoli byla tato služba dostupná i dříve, Shopify ji v období koronavirové pandemie začalo rozšiřovat. Nyní je Shopify Capital dostupný kromě USA také ve Velké Británii a Kanadě. Brzy se chystá rozšiřování do dalších zemí.

 

Shop Pay Installments 🇺🇸

Tato doba je složitá nejen pro obchodníky. Jejich zákazníci to také nemají lehké. Shopify spustilo novou službu Shop Pay installments (zatím pouze USA).
Zákazníci mohou zaplatit za zboží ve čtyřech splátkách v bez úroků a poplatků. Obchodník však obdrží celou částku ihned a zákazník hradí další splátky přímo Shopify. Tím pro obchodníka nevzniká žádné riziko. Zákazník má možnost flexibilního splácení a obchodníci získají možnost zvýšit objem prodeje. 


#2 E-shop

Express theme 🇨🇿 🇸🇰

Díky dramatickému nárůstu nových e-shopů nabízí Shopify pomoc v podobě nástrojů, které urychlí jejich spuštění. Jedním takovým nástrojem je nové téma nazvané Express.
Design tématu je uzpůsoben zejména pro one-page shopping a je ideální pro rychlé spuštění e-shopu. Původně bylo navrženo především pro kavárny a restaurace a je tedy stavěno tak, aby podporovalo malé a střední katalogy produktů. Může jej ale využít kdokoli, kdo preferuje jednoduchost a potřebuje rychlé spuštění svého e-shopu. Téma je optimalizováno pro mobilní rozhraní.

 

Dárkové poukazy 🇨🇿 🇸🇰

Na Shopify je nyní dočasně možnost využívat dárkové poukazy zdarma ve všech plánech. I přes obtížnou dobu tak zákazníci mohou podpořit své prodejce.

 

Příspěvky a spropitné 🇨🇿 🇸🇰

Některé typy podnikání potřebují využívat od svých zákazníků také jiný typ odměn - příspěvky a spropitné. Protože stále více podniků tohoto typu se přesouvá do online světa, Shopify integrovalo tuto možnost do checkoutu. Nastavíte ji ve Vašem Shopify adminu jednoduše podle tohoto návodu.
Funkce je vhodná pro podniky nabízející prakticky jakýkoliv typ služby. Je možné ji využívat také pro poskytnutí příspěvků pro dobročinné organizace.

 

Služby pro mezinárodní prodej 🇨🇿 🇸🇰

Shopify přidává do nastavení e-shopů nové vlastnosti, které mohou využít převážně obchodníci prodávající své zboží mezinárodně.

  • Lokální domény - brzy bude k dispozici funkce umožňující přiřadit lokální doménu k příslušné zemi, měně, nebo jazyku e-shopu.
  • Devizové kurzy na míru - ke konci tohoto roku se chystá spuštění nové funkce. Umožní obchodníkům, kteří prodávají ve více měnách, stabilní cenu i při fluktuaci kurzu měn.

  

Redesign e-shopů 🇨🇿 🇸🇰

Loni byl upraven design e-shopů tak, že všechny stránky e-shopů je možné mít v sekcích. Letos už budete moci upravovat e-shopy pouhým přetažením prvků. Můžete tak upravovat vzhled všech stránek, aniž napíšete jediný řádek kódu.
Redesign bude spuštěn ve druhé polovině tohoto roku, ale pro Shopify Partners je dostupný už nyní v developer preview.  


#3 Omnichannel a marketing

Nové Shopify POS 🇨🇿 🇸🇰

Obchodování se vyvíjí. Za období od 13. 3 do 24.4 poklesly prodeje skrze Shopify POS o 71%. Titíž obchodníci však nahradili 94% těchto ztrát online prodejem. 
To ukazuje na nutnost robustního řešení, které propojí fyzický a online prodej. Shopify proto v květnu provedlo změnu svého POS. Vznikl zcela nový, přestavěný, rozšiřitelný systém s novým designem, s funkcí omnichannelu.
Nové POS je nyní celosvětově dostupné. Abyste se mohli lépe přizpůsobit současným podmínkám, Shopify poskytuje všechny funkce POS Pro zdarma až do konce října 2020.

 

Shopify Email 🇨🇿 🇸🇰

Nová funkce k vytváření marketingových kampaní přímo ve Vašem adminu bez nutnosti znalosti designu nebo marketingu. 



Google shopping 🇺🇸

Obchodníci mohou nyní snadněji rozšířit své publikum. Shopify navázalo vztah s Googlem a umožnilo tak svým klientům přidat jejich produkty zdarma na Google Shopping. K tomu jim dobře poslouží aplikace Google Shopping.
Tato možnost je prozatím dostupná pouze v USA, brzy však bude rozšířena globálně.


Facebook Shops 🇨🇿 🇸🇰

Shopify spojilo své síly také s Facebookem a vytvořilo Facebook Shops - novou možnost, jak obchodníkům dopřát možnost postavit jednoduchý obchod pod vlastní značkou skrze Facebook nebo Instagram. Obchod se synchronizuje přímo ze Shopify. Tato možnost bude dostupná během následujících měsíců.


Shopify Ping 🇨🇿 🇸🇰

Nová chatovací aplikace, díky které může obchodník přímo odpovědět zákazníkovi na jeho otázky. Je integrovatelná s populárními platformami jako Apple Business Chat, Facebook Messenger a Shopify Chat. Pink je v současnosti dostupný na iOS a iPad, ale na léto se připravuje verze pro Android a web.



Shop 🇨🇿 🇸🇰

Shop je nový nákupní asistent, který vznikl spojením vlastností Arrive a Shop Pay.
Díky aplikaci Shop najde zákazník obchody v jeho okolí a může tak podpořit lokální podniky. Zákazník také vidí doporučení produktů od prodejců, kde v minulosti nakoupil. Díky Shop Pay mohou také ihned nakoupit, zaplatit i sledovat svou zásilku.
Aplikace Shop bude zdarma pro všechny obchodníky. Shop Pay si můžete aktivovat ve Vašem Shopify aminu již nyní.


#4 Back office

Stavy produktů 🇨🇿 🇸🇰

Brzy budete mít větší flexibilitu při práci s produkty v Shopify adminu. Budete moci ukládat produkty jako draft a zveřejňovat až později. Dostupná bude také možnost produkty archivovat.



Rychlejší tvorba produktů 🇨🇿 🇸🇰

77 % obchodníků, kteří přešli z fyzického do online prodeje tvrdí, že přidávání produktů do e-shopu je časově nejnáročnějším úkonem. A to není zrovna ideální.
Chystá se možnost přidávat produkty přímo z telefonu a tvorba produktů ve velkém. Bude možné přidat obrázky, ceny, varianty, skladové zásoby a další přes jednu obrazovku.



Purchase Orders 🇨🇿 🇸🇰

Služba umožňuje objednat, sledovat a obdržet skladové zásoby od dodavatelů. Brzy bude možnost použití skenovacího zařízení na mobilní aplikaci Shopify. Purchase orders bude dostupná všem obchodníkům skrze jejich Shopify admin.



Redesign seznamu objednávek 🇨🇿 🇸🇰

Stále stoupá počet obchodníků, kteří prodávají online. Se stoupajícím počtem objednávek Shopify provedlo redesign seznamu objednávek, aby bylo jeho použití jednodušší. Plnění objednávek se tak zrychluje. 


#5 Doprava

Shopify Local Pickup 🇨🇿 🇸🇰

Shopify Local Pickup je novou možností nastavení osobního odběru.



Shopify Local Delivery 🇨🇿 🇸🇰

Obchodníci po celém světě budou moci brzy využívat zjednodušenou možnost lokálního doručování. Oblast lokálního doručení budete moci nastavit s využitím PSČ nebo okruhu vzdálenosti. Nastavitelné budou také ceny takovéto dopravy a minimální hodnota objednávky.



Shopify Fulfillment Network 🇺🇸

Geograficky rozptýlená síť center k plnění objednávek k zajištění rychlé, nízkonákladové dopravy zákazníkům. Prozatím dostupná na území Severní Ameriky. 


#6 Výkon

Storefront renderer 🇨🇿 🇸🇰

Zrychlí načítání stránek o 40 až 200%, což umožní obchodníkům získat lepší konverzní poměr.



Performance dashboard 🇨🇿 🇸🇰

Od léta bude dostupná v Shopify adminu performance dashboard, díky které budete moci lépe řešit potíže s výkonem a rychlostí. Porozumíte, co ovlivňuje výkon Vašeho e-shopu. V létě Shopify spustí pro obchodníky tuto funkci, která jim umožní lépe porozumět, jak různé akce, jako kustomizace kódu nebo instalace aplikací ovlivní rychlost jejich obchodu. Budou tak moci rychleji řešit problémy s výkonem a udržet jejich obchody rychlé.

 

A jestli ještě nemáte Shopify, vyzkoušejte ho. Ještě pořád ho budete mít zdarma na 14 dnů. 

Chci vyzkoušet Shopify 

Jsme tu pro Vás. Zanechte pod článkem komentář, nebo nás kontaktujte

Pojďme začít

Naším cílem je vybudovat silnou a trvalou spolupráci.
David
Robin
João
Eva