Platební brány na Shopify 💳

V současnosti existuje na Shopify pro otevření vlastního eshopu mnoho dostupných řešení. Pokud nemáte zájem přímo o české řešení, můžete pro Shopify použít i jiné platební brány, které jsou snadno nastavitelné pro Českou republiku i Slovensko.

Platební brány pro Českou republiku 
Platební brány pro Slovensko 

Máme dobré zkušenosti s Adyen, Authorize.net a 2Checkout. Novinkou je možnost využití Stripe také v ČR (na Slovensku byl dostupný již dříve). V porovnání s jinými platebními bránami nabízí Stripe několik výhod:

  • umožňuje provést platbu bez přesměrování zákazníka při checkoutu
  • využívá nejmodernější technologie
  • umožňuje použíti služeb jako je Apple Pay pro zrychlenou metodu checkoutu napříč celým eshopem, nikoli pouze během platby. Příkladem využití tohoto systému je např.: mojemana.cz
Omezení: Jedinou zásadní nevýhodou Stripe to, že je možné vybírat peníze pouze v CZK nebo EUR. Pokud tedy prodáváte v jiné měně, například v USD, je nutné platit poplatek cca 2% za převod měny. To může ovšem být zásadní položka pro rozpočet Vašeho byznysu. 

      Pokud svůj obchod provozujete mimo ČR a SR, doporučujeme využít Shopify Payments. Jedná se o nejlevnější a nejefektivnější řešení pro zpracování objednávek na Shopify.

      Jak zjistit, které platební brány jsou k dispozici?

      1. Navštivte administraci Vašeho e-shopu.
      2. Klikněte na volbu Settings (ozubené kolečko vlevo dole) a poté volbu Payment Providers.
      3. V sekci Accept Credit Cards zvolte Select a poté volbu Credit Card Gateway.
      4. Vyberte si bránu dle svých potřeb.

      Doporučujeme aktivaci platebních bran začít vyřizovat s předstihem z důvodu nutnosti procesu ověření dokladů o Vás a Vaší firmě. V případě zájmu o lokální platební brány jako GoPay, ComGate a další, navštivte prosím odkaz GoPay a ComGate na Shopify.

      Pojďme začít

      Naším cílem je vybudovat silnou a trvalou spolupráci.
      David
      Robin
      João
      Eva